Novinky

Od 1. apríla odštartovali zmeny v územnom plánovaní

Od 1. apríla odštartovali zmeny v územnom plánovaní

Od apríla tohto roku sa v každom krajskom meste na Slovensku začnú zakladať regionálne úrady pre územné plánovanie a výstavbu. S tým súvisí spustenie nového portálu pre územné plánovanie vzhľadom na účinnosť nového zákona o územnom plánovaní. Informovali o tom zástupcovia Úradu pre územné plánovanie a výstavbu (UUPV) SR.

S využitím brownfieldu začala aj verejná správa – z bratislavskej Hviezdy budú kancelárie a ubytovňa

S využitím brownfieldu začala aj verejná správa – z bratislavskej Hviezdy budú kancelárie a ubytovňa

Brownfieldy, často chápané ako opustené priemyselné alebo komerčné plochy, sú dnes stredobodom záujmu pre rozvoj v stavebníctve. Tieto lokality, ktoré boli v minulosti znečistené alebo opustené, predstavujú cenný zdroj pre výstavbu nových projektov s ohľadom na udržateľnosť a ekologickú efektívnosť. V roku 2024 ďalej pribúdajú projekty, ktoré stavajú práve na týchto skôr zabúdaných miestach.

Prvá verejná budova získala Prezidentskú zelenú pečať

Prvá verejná budova získala Prezidentskú zelenú pečať

Slovensko má príležitosť využiť finančné prostriedky z európskych fondov na obnovu verejných budov. Na to slúži projekt Prezidentská zelená pečať zameraný na podporu kvalitných a udržateľných rekonštrukcií verejných budov na Slovensku, zohľadňujúc technické, estetické, prevádzkové a sociálne kritériá.

Produkty

Obkladový systém EFEKTA

EFEKTA je variabilný, viacúčelový obkladový systém stien pre interiéry aj komerčné priestory. Variabilita ako najvýraznejší benefit systému EFEKTA je odrazom premyslenej konštrukcie, širokého výberu obkladových materiálov a funkčných doplnkov.

Moderný svet skrytých zárubní

Do domov, bytov i kancelárií sa stále viac presadzujú skryté zárubne, čím sa potvrdzuje trend minimalistického a nadčasového designu v duchu čistých a rovných línií. Áno, skryté zárubne sú súčasťou celkovej mozaiky interiérových prvkov, ktoré optimálne fungujú ako celok, ale skryté zárubne majú ambíciu byť jedným z ťahúňov.

Partneri

Používate AdBlock?

Reklamy môžu byť nepríjemné, ale sú naším jediným spôsobom údržby servera. Ak si chcete prečítať obsah, deaktivujte blokátor reklám. Vašu spoluprácu si veľmi ceníme a dúfame, že naše služby budú stáť za to.